قرآن در کامپیوتر

دانلود نرم افزار های قرآنی یه صورت رایگان

قرآن در کامپیوتر

دانلود نرم افزار های قرآنی یه صورت رایگان

کاربرد آیه در روایات

کاربرد آیه در روایات

در روایات نبوی (ص) و نیز روایات رسیده از ائمه اطهار (ع) و نیز در کاربردهای محاوره‌ای اصحاب بدون شک آیه به معنای اصطلاحی کنونی کاربرد داشته است مانند عن رسول‌الله (ص):
«منْ‌ قَرَ‌أ اَرْبعَ‌ آیاتٍ‌ منْ‌ اَوَّلِ البقَرَ‌هِ وَ‌ آیهِ‌ الْکُرْ‌سی وَ‌ آتین بعدَ‌ها وَ ثَلاثُ‌ آیاتٍ منْ‌ آخَرِها لَمْ‌ یرَ‌ فی نَفْسهِ‌ وَ‌ مالهِ‌ شَیئاً بکَرَ‌مهِ‌» (نورالثقلین، ج 1، ص 24)؛ «کسی که چهار آیه اول بقره و آیت‌الکرسی و دو آیه بعد از آن و سه آیه آخر سوره بقره را قرائت کند در جان و مال خود بد نخواهد دید».
عنْ‌ رسول‌الله (ص): «اَلْحمدُ‌ للهِ رَبِّ الْعالَمینَ‌ سبعَ‌ آیه‌ها بِسمِ اللهِ الرَ‌حمنِ الرَ‌حیمِ اَحدیهْنّ‌َ». (درالمنثور، ج 1، ص 2) سوره حمد هفت آیه دارد که بسم‌الله یکی از آنهاست و مانند: «منْ‌ تَلا فیهِ‌ آیهً‌ منَ‌ الْقُرآنِ‌ کانَ‌ لهُ‌ مثلَ اجرِ‌ منْ‌ خَتَمَ‌ الْقُرآنَ فی غَیرِهِ منَ‌ الشُّهورِ» (امالی صدوق، مجلس بیستم، ص 95)؛ «هر کس در ماه رمضان یک آیه از قرآن تلاوت کند؛ پاداش یک ختم قرآن در غیر ماه رمضان را دارد».
امام صادق (ع): «سبعاً منَ‌ المثانی هیَ‌ سوُ‌رَهُ الْحمدِ‌ هیَ‌ سبعَ‌ آیاتٍ‌» (نورالثقلین، ج 1، ص 6)
در سرتاسر روایات تفسیری و فقهی این نکته به چشم می‌خورد. و اصطلاح شدن این کاربرد از صدر اسلام در محاوره مسلمانان امر قطعی است گرچه کاربرد خود قرآن به اثبات نرسد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد